RESTO QUALITY

Nr kat. PF7404B

Piec cukierniczy PF7404B | Galilei Bake | 4X600X400 | 6,3kW

7 610,00 zł netto

9 360,30 zł brutto

Negocjuj cenę

FUNKCJE

TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO

  • Obróbka konwekcyjna
  • Obróbka konwekcyjna + naparowanie
  • Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej
  • Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C

 

PROSTOTA I INTUICYJNOŚĆ

  • Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania
  • Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania
  • Prowadnice na blachy cukierniczo-piekarnicze 600x400 mm
  • Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej wytrzymałości

 

OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA

  • pieczenie
  • smażenie
  • grillowanie
  • gotowanie w parze
  • blanszowanie
  • rozmrażanie
  • regenerację

 

STEROWANIE MANUALNE

  • Naparowanie – regulacja procesu naparowania
  • Wentylatory – możliwość ustawienia 3 różnych prędkości wentylatora
  • Temperatura – regulacja temperatury w komorze gotowania
  • Czas – regulacja czasu gotowania

 

OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA

  • Wentylatory z autorewersem - zmiana kierunku obiegu powietrza
  • 3 prędkości wentylatora dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza

 

POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA

  • System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia
  • System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności

 

FUNKCJE DODATKOWE

  • Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej
  • Konstrukcja pieca umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim
  • Oświetlenie komory pieca
  • Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie
  • Łatwa w demontażu uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca
  • Obudowa oraz komora w całości wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Wymagane podłączenie do wody 3/4"

 

OPCJE DODATKOWE:

  • możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto
  • możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto

 

Parametry techniczne:

  • sterowanie: manualne
  • ilość blach 60x40cm: 4
  • wymiary zewnętrzne (WxDxH) [mm]: 760x720x570
  • odległość między prowadnicami [mm]: 75
  • waga [kg]: 55
  • moc [kW]: 6,3
  • zasilanie [V]: 400
  • temperatura [°C]: 30-260
  • rekomendowana liczba porcji: 40-80

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • okap kondensacyjny (PC7400) 760x890x230 mm – 5 480 zł netto
  • podstawa pod piec z prowadnicami na tace – 1 500 zł netto
  • zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto
  • zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto
  • piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 199 zł netto
  • prysznic do mycia komory – 418 zł netto

 

Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy Resto Quality PF7404B?:

  • W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech.
  • Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach cukierniczo-piekarniczych 600x400mm.
  • 3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów.
  • Prosty w obsłudze panel sterujący dzięki któremu każda osoba w 5 minut nauczy się na nim pracować.
  • Duża odległość między prowadnicami zwiększa ładowność a także komfort pracy.
  • 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski.

 

 

 

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.081 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl