Kategorie

Najnowszy blog

Gastronomia, koronawirus i dezynfekcja

2020-05-27

Minęło już trochę czasu od momentu, gdy w Polsce pojawił się Covid-19. Niektórzy mówią, że sytuacja ta ich kompletnie zaskoczyła, a nawet zaszokowała. Nagle znaleźliśmy się w środku filmu katastroficznego, który jednak nie okazał się fikcją, ale trudną rzeczywistością. Dzisiaj narzucone restrykcje już słabną, gdyż wirus się wycofuje, jednak nadal przez długi czas trzeba będzie respektować zwiększony reżim sanitarny. Dotyczy to zwłaszcza restauracji.

Meble ze stali nierdzewnej — najlepsze dla gastronomii.

2020-04-07

Meble ze stali nierdzewnej to dziś podstawa wyposażenia wszelkich lokali gastronomicznych. Stal nierdzewna jest stopem (żelaza, węgla i chromu), który okazał się zaskakująco odporny na korozję. Meble wykonane z tego materiału są nie tylko solidne i wytrzymałe, ale także lekkie i stabilne, co zwiększa komfort i bezpieczeństwo w miejscu pracy.

Odzież do gastronomii.

2020-03-24

Kuchnia to miejsce, w którym naprawdę wiele się dzieje. Praca tutaj wystawia nas na trudne warunki, takie jak np. przebywanie w wysokich temperaturach, stykanie się z ogniem, wilgocią, ostrymi urządzeniami i przedmiotami. Nie zawsze docenia się to, jak ważny jest prawidłowy ubiór, który zapewni nam komfort pracy, higienę i bezpieczeństwo.

Piece konwekcyjno-parowe dla Twojego biznesu.

2020-03-10

Piece konwekcyjno-parowe to nowoczesne urządzenia gastronomiczne, charakteryzujące się niezwykłą wszechstronnością. Dzięki nim można piec, gotować, blanszować, grillować, smażyć i odgrzewać, dodatkowo piece te są bardzo wydajne. Urządzenia te realizują różne zadania i mają wiele funkcji, jednak ich obsługa jest intuicyjna i prosta. Warto mieć w swojej restauracji nowy piec konwekcyjno-parowy!

Profesjonalne kuchnie gazowe i elektryczne.

2020-02-28

Prowadząc biznes w gastronomii, musimy dysponować profesjonalnym, dobrej jakości sprzętem. Różni się on od tego, który używamy w warunkach domowych, choć wygląda podobnie. Kuchnie przeznaczone do profesjonalnego użytku powinny być higieniczne, funkcjonalne i wydajne. Producenci proponują kuchnie elektryczne, gazowe i mieszane. Wybór odpowiedniego modelu pomoże Twoim pracownikom lepiej sprostać różnym kulinarnym wyzwaniom.

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.165 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl