RESTO QUALITY

Nr kat. PF7710

Piec konwekcyjno-parowy PF7710 | Galilei Plus | 12xGN1/1 | sonda | manualny | 15,7kW

15 300,00 zł netto

18 819,00 zł brutto

Negocjuj cenę

FUNKCJE

TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO:

  • Obróbka konwekcyjna
  • Obróbka konwekcyjna + naparowanie
  • Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej
  • Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C

 

PROSTOTA I INTUICYJNOŚĆ:

  • Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania
  • Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania
  • Uniwersalne prowadnice na blachy GN 1/1 i na blachy cukierniczo-piekarnicze 600x400mm (opcjonalnie)
  • Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej wytrzymałości
  • Regulacja otwarcia komina 
  • Jednopunktowa sonda rdzeniowa w zestawie

 

OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA:

  • pieczenie
  • smażenie
  • grillowanie
  • gotowanie w parze
  • blanszowanie
  • rozmrażanie
  • regenerację

 

STEROWANIE HYBRYDOWE:

  • Naparowanie – regulacja procesu naparowania
  • Wentylatory – możliwość ustawienia 3 różnych prędkości wentylatora
  • Komin – regulacja otwarcia komina (dostępne 3 różne opcje)
  • Temperatura – regulacja temperatury w komorze gotowania
  • Czas – regulacja czasu gotowania
  • Sonda rdzeniowa – ustawienie temperatury sondy

 

OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA:

  • Wentylatory z autorewersem - zmiana kierunku obiegu powietrza.
  • 3 prędkości wentylatora dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza.

 

POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA:

  • System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia.
  • System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności.

 

BUDOWA:

  • Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej 
  • Konstrukcja pieca umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim.
  • Oświetlenie komory pieca
  • Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie
  • Kompaktowe wymiary
  • Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu
  • Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Wymagane podłączenie do wody 3/4"

 

OPCJE DODATKOWE:

  • możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto
  • możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto

 

Parametry techniczne:

  • sterowanie: manualne
  • pojemność: 12xGN1/1 
  • wymiary zewnętrzne (WxDxH) [mm]: 780x850x1200
  • odległość między prowadnicami [mm]: 67
  • waga [kg]: 121
  • moc [kW]: 15,7
  • zasilanie [V]: 400
  • temperatura [°C]: 30-260
  • rekomendowana liczba porcji: 90-150

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • okap kondensacyjny (PC7600) 780x970x230 mm – 6 360 zł netto
  • podstawa pod piec z prowadnicami na tace – 1 500 zł netto
  • zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto
  • zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto
  • komora wzrostowa (PL7612) – 4 860 zł netto
  • piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 199 zł netto
  • prysznic do mycia komory – 418 zł netto

 

Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy Resto Quality PF7710?:

  • W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech
  • 3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów.
  • Prosty w obsłudze panel sterujący dzięki któremu każda osoba w 5 minut nauczy się na nim pracować.
  • Jedyny piec na rynku ze sterowaniem manualnym, do którego można podłączyć sondę do pomiaru temperatury.
  • Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach GN1/1 oraz blach cukierniczo-piekarniczych 600x400 (opcjonalnie).
  • 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski

 

 

 

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.152 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl