Pizzeria to świetny pomysł na dochodowy biznes.

pizza-1

Polacy kochają spotkania przy jedzeniu w wesołym gronie. Czas upływa wtedy na długich rozmowach, żartach i delektowaniu się smacznymi potrawami. Atmosfera w lokalu zależy od gościnności szefa i obsługi, jednak podstawą jest zawsze doskonałe jedzenie. Nie musi być wyszukane — prosta w przygotowaniu, zrobiona ze świeżych składników pizza potrafi zadowolić nawet wybrednego smakosza. Trzeba ją upiec w niezawodnym piecu!

Obecnie obserwuje się w Polsce większe niż kilka lat wcześniej zainteresowanie ofertą lokali gastronomicznych. Jest to związane bezpośrednio ze wzrostem zamożności Polaków. Według raportu „Polska na Talerzu 2019”* Polacy najczęściej odwiedzają pizzerie (wskazało na nie 68% respondentów), następnie miejsca serwujące fast food oraz inne restauracje. Najbardziej smakuje nam kuchnia polska, następnie włoska, amerykańska i arabska. Badanie wskazuje także na to, że w ciągu niepełnych 12 miesięcy roku 2019 aż 93% Polaków odwiedziło lokale gastronomiczne. Jako główny powód wyjścia do restauracji respondenci podawali:

  • okazję do spotkania ze znajomymi, co zadeklarowało 41% respondentów,
  • chęć poznania nowych smaków (38%),
  • możliwość zjedzenia posiłku w miejscu pracy lub nauki (30%),
  • na niechęć do samodzielnego gotowania wskazało niewielu badanych ( jedynie 7%).

* Raport „Polska na Talerzu 2019” przeprowadzony w kwietniu 2019 r. przez IQS na zlecenie MAKRO Polska 

Tajemnica pysznej pizzy

Pizza cieszy się największą popularnością wśród wszystkich potraw na świecie, a co drugi Polak przyznaje się, że je ten smaczny placek co najmniej raz w miesiącu. Aby pizza była idealna i chrupiąca należy nie tylko perfekcyjnie dobrać składniki, ale również odpowiednio upiec placek. Obecnie pizzerie używają specjalistycznych pieców do pizzy, które się dobrze sprawdzają, bezpośrednio wpływając na znakomite funkcjonowanie restauracji.

pizza-2

Jaki piec do pizzy wybrać?

W sprzedaży jest wiele pieców do pizzy, które nadają się do lokali o przeróżnych wielkościach. Idealny piec do pizzy to taki, który będzie odpowiednio duży i wydajny, a jego funkcjonowanie przyniesie satysfakcję właścicielowi lokalu, pracownikom i klientom. Ważny jest rodzaj zasilania pieca do pizzy. Wyróżnia się piece elektryczne, gazowe i opalane drewnem. Piec do pizzy elektryczny cieszy się największą popularnością wśród klientów. Jest prosty w obsłudze, szybko osiąga wymaganą temperaturę i umożliwia jej płynną regulację. Gazowy piec do pizzy  jest bardziej ekonomiczny w utrzymaniu, nadaje się najlepiej do większych pizzerii. Piec na gaz musi mieć sprawną wentylację, którą należy co jakiś czas kontrolować. Piec do pizzy opalany drewnem może znaleźć się w pizzerii, która spełnia odpowiednie wymogi i dysponuje dużą przestrzenią. To oryginalne rozwiązanie, ale nie dla każdego lokalu.

Wszystko dla pizzerii na lodo.pl

Dobrze działająca pizzeria, w której podaje się pyszne jedzenie i panuje miła atmosfera, jest po prostu skazana na sukces. Jeśli myślisz o nowej pizzerii albo chcesz wzbogacić wyposażenie posiadanego już lokalu — serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą. Do stworzenia wybornej w smaku pizzy potrzebny jest świetny kucharz, ale to zadanie będzie łatwiejsze do wykonania, gdy do dyspozycji będzie znakomity sprzęt! Polecamy Państwu piece do pizzy i inne potrzebne akcesoria!

Znajdą Państwo u nas m.in.:

Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania — prosimy o kontakt! Chętnie doradzimy sprzęt odpowiedni dla każdej działalności! Zamów u nas dobrej jakości wyposażenie gastronomiczne i ciesz się ze sprawnego prowadzenia własnej pizzerii!

Serdecznie zapraszamy!

pizzeria-3

2019-10-31

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.003 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl