Pizzeria to świetny pomysł na dochodowy biznes.
Polacy kochają spotkania przy jedzeniu w wesołym gronie. Czas upływa wtedy na długich rozmowach, żartach i delektowaniu się smacznymi potrawami. Atmosfera w lokalu zależy od gościnności szefa i obsługi, jednak podstawą jest zawsze doskonałe jedzenie. Nie musi być wyszukane — prosta w przygotowaniu, zrobiona ze świeżych składników pizza potrafi zadowolić nawet wybrednego smakosza. Trzeba ją upiec w niezawodnym piecu!
Obecnie obserwuje się w Polsce większe niż kilka lat wcześniej zainteresowanie ofertą lokali gastronomicznych. Jest to związane bezpośrednio ze wzrostem zamożności Polaków. Według raportu „Polska na Talerzu 2019”* Polacy najczęściej odwiedzają pizzerie (wskazało na nie 68% respondentów), następnie miejsca serwujące fast food oraz inne restauracje. Najbardziej smakuje nam kuchnia polska, następnie włoska, amerykańska i arabska. Badanie wskazuje także na to, że w ciągu niepełnych 12 miesięcy roku 2019 aż 93% Polaków odwiedziło lokale gastronomiczne. Jako główny powód wyjścia do restauracji respondenci podawali:
- okazję do spotkania ze znajomymi, co zadeklarowało 41% respondentów,
- chęć poznania nowych smaków (38%),
- możliwość zjedzenia posiłku w miejscu pracy lub nauki (30%),
- na niechęć do samodzielnego gotowania wskazało niewielu badanych ( jedynie 7%).
* Raport „Polska na Talerzu 2019” przeprowadzony w kwietniu 2019 r. przez IQS na zlecenie MAKRO Polska
Tajemnica pysznej pizzy
Pizza cieszy się największą popularnością wśród wszystkich potraw na świecie, a co drugi Polak przyznaje się, że je ten smaczny placek co najmniej raz w miesiącu. Aby pizza była idealna i chrupiąca należy nie tylko perfekcyjnie dobrać składniki, ale również odpowiednio upiec placek. Obecnie pizzerie używają specjalistycznych pieców do pizzy, które się dobrze sprawdzają, bezpośrednio wpływając na znakomite funkcjonowanie restauracji.
Jaki piec do pizzy wybrać?
W sprzedaży jest wiele pieców do pizzy, które nadają się do lokali o przeróżnych wielkościach. Idealny piec do pizzy to taki, który będzie odpowiednio duży i wydajny, a jego funkcjonowanie przyniesie satysfakcję właścicielowi lokalu, pracownikom i klientom. Ważny jest rodzaj zasilania pieca do pizzy. Wyróżnia się piece elektryczne, gazowe i opalane drewnem. Piec do pizzy elektryczny cieszy się największą popularnością wśród klientów. Jest prosty w obsłudze, szybko osiąga wymaganą temperaturę i umożliwia jej płynną regulację. Gazowy piec do pizzy jest bardziej ekonomiczny w utrzymaniu, nadaje się najlepiej do większych pizzerii. Piec na gaz musi mieć sprawną wentylację, którą należy co jakiś czas kontrolować. Piec do pizzy opalany drewnem może znaleźć się w pizzerii, która spełnia odpowiednie wymogi i dysponuje dużą przestrzenią. To oryginalne rozwiązanie, ale nie dla każdego lokalu.
Wszystko dla pizzerii na lodo.pl
Dobrze działająca pizzeria, w której podaje się pyszne jedzenie i panuje miła atmosfera, jest po prostu skazana na sukces. Jeśli myślisz o nowej pizzerii albo chcesz wzbogacić wyposażenie posiadanego już lokalu — serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą. Do stworzenia wybornej w smaku pizzy potrzebny jest świetny kucharz, ale to zadanie będzie łatwiejsze do wykonania, gdy do dyspozycji będzie znakomity sprzęt! Polecamy Państwu piece do pizzy i inne potrzebne akcesoria!
Znajdą Państwo u nas m.in.:
- wałkowarkę do ciasta,
- mikser spiralny,
- stół chłodniczy do pizzy,
- łopatę do pizzy,
- zastawę stołową,
- blachy do pizzy,
- torby do pizzy,
- wiele innych przydatnych akcesoriów.
Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania — prosimy o kontakt! Chętnie doradzimy sprzęt odpowiedni dla każdej działalności! Zamów u nas dobrej jakości wyposażenie gastronomiczne i ciesz się ze sprawnego prowadzenia własnej pizzerii!
Serdecznie zapraszamy!
2019-10-31