Warniki do wina Zimowe Inspiracje
Po upalnym długim lecie przyszła jesień… potem zima a w raz z nią zaczął się sezon przeziębień. Chowamy się w domowym zaciszu pod kocykiem i mądrą książką, albo zaczynamy szukać przytulnej kawiarni, aby móc rozgrzać się przy grzanym trunku. Bez trudu można w internecie znaleźć przepis na wyborne grzane wino. Nie jest ono trudne w przygotowaniu. Również kawiarnie, restauracje, puby proponują ten ciepły trunek na wiele sposobów. Większe ilości wina możemy podgrzewać w warnikach specjalnie do tego przeznaczonych.
Warniki to urządzenia, które w bardzo krótkim czasie są w stanie podgrzać wino a następnie utrzymać jego temperaturę na określonym poziomie. Stanowią one idealne wyposażenie pubów, restauracji, kawiarni.
Na co zwrócić uwagę kupując warnik do wina?
1. pojemność - w sprzedaży można znaleźć modele, które są w stanie podgrzać od 7 do nawet 27 litrów płynów.
2. moc - zasada jest bardzo prosta – im wyższa moc urządzenia, tym szybciej będzie w stanie podgrzać wino
3. regulacji zakresu temperatury - im zakres jest większy, tym większą mamy swobodę w przygotowywaniu napojów i szersze możliwości.
4. materiał wykonania - profesjonalne warniki do wina używane w gastronomii wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz są łatwe w utrzymaniu czystości. Stal nierdzewna spełnia również wszystkie normy wyznaczane przez sanepid.
5. niekapiący kranik- pozwala na zachowanie czystości i estetyczności wokół urządzenia
6. tacka ociekowa - nie jest podstawowym wyposażeniem warników,warto jednak wyposażyć się w model z tacką lub dokupić ją do zestawu. Dzięki tacce ociekowej przypadkowe uruchomienie warnika nie spowoduje rozlania się wody wokół urządzenia. Zwiększy to zatem komfort i bezpieczeństwo użytkowania.
W przypadku pytań prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Zachęcamy do obejrzenia niektórych modeli warników w naszym sklepie stacjonarnym.
Sprawdź, co możemy Ci zaoferować.
2019-01-09