Tatar ze śledzia na świąteczny stół.

 
 
Jeśli lubicie tatary tak jak nasz handlowiec - zawodowy kucharz, to zapraszamy do wypróbowania tego przepisu.

Dobry na Wigilę, Sylwestra czy w ogóle na imprezowy stół.

 

Tatar ze śledzia:

-2 filety ze śledzia ( np. w oleju lub wypłukany solony)

-2 łyżeczki posiekanego szczypiorku

-cebula szalotka

-oliwki zielone i czarne po 6sztuk

-łyżeczka musztardy francuskiej

-sok z cytryny

-szczypta cukru

-świeżo zmielony czarny pieprz

-marynowany podgrzybek

- jak ktoś lubi papryczkę peperoni to może dodać do smaku

- oliwa

 

Filet śledziowy posiekać dodać przyprawy razem z oliwą.

Posiekać resztę dodatków i połączyć wszystko .

Podajemy z np. z grillowaną cytryną, tostem i posypane wszystko natką pietruszki

 

Smacznego

2018-12-19

Copyright 2015 LODO. Wszelkie prawa zastrzeżone

Czas generowania: 0.096 sek

Projekt: www.8k.com.pl

Wykonanie: www.kotnis.pl